Betere atmosfeer op school voor basisonderwijs

Energizing traject op een school voor basisonderwijs in Zaandam met 200 leerlingen en 14 leerkrachten. De school verkeerde in een stevig veranderproces, met een nalatenschap van negatieve voorvallen in het verleden. Schoollokalen voelden niet prettig aan, er was weinig samenwerking tussen personeel en directie, en het was al jaren moeilijk om personeelstekorten goed aan te vullen. Na het energizing traject heeft de school een betere werkstructuur en heeft de directie het gevoel meer grip op de organisatie te hebben. De energie in de lokalen en op het schoolplein zijn aanmerkelijk verbeterd. Er wordt meer saamhorigheid ervaren bij directie en personeel. Er is een gezamenlijke visie en een prettige, veilige sfeer in de school. Het personeelstekort is weggewerkt met nieuw, goed gekwalificeerd personeel. Volgens de directie is er ‘een voltallig, saamhorig schoolteam in een fijne gestructureerde schoolsfeer’ ontstaan.