Groei en integratie bij installatiebedrijf

Groei en integratie bij installatiebedrijf

Energizing traject voor een installatiebedrijf, bestaande uit circa 30 medewerkers, dochteronderneming van een groter elektra- en werktuigbouwbedrijf. Het bedrijf wilde groeien naar ruim 90 medewerkers, de omzet met factor drie vergroten, de werkwijze en samenstelling van de teams veranderen, en verhuizen. Na een jaar energizing is de bezetting al gegroeid naar 48 medewerkers. De elektronica- en werktuigbouwteams zijn geïntegreerd (wat in deze branche als onmogelijk wordt beschouwd) en er is een optie op een stuk grond genomen. De directeur-eigenaar: ‘Ik heb nog niet eerder meegemaakt dat een onderdeel van mijn organisatie in één jaar tijd met zoveel volwassen gedrag en rust groeide, dat de teams qua samenstelling veranderden en anders gingen werken, en bovendien een aankomende verhuizing voorbereidden.’