Grote stappen bij een innovatieve methode voor voedselproductie

Grote stappen bij een innovatieve methode voor voedselproductie

Jong bedrijf met 36 medewerkers dat op innovatieve wijze – in ‘plant-units’, met innovaties op het gebied van licht- en klimaatcontrole – groenten en kruiden verbouwt. Dit met de bedoeling om de groeiende wereldpopulatie te kunnen voorzien van veilig, voedzaam, smakelijk en betaalbaar voedsel. Het bedrijf kent een brede range van toepassingen, variërend van veredeling, productie van groenten, kruiden en fruit, tot de productie van ingrediënten voor kindervoeding, medicijnen, smaak- en geurstoffen en cosmetica. De voorliggende uitdaging was: van ontwikkelings- naar verkoopfase gaan. Deze groeistap houdt in dat er klimaatruimten in de hele wereld geplaatst worden. Dit bracht als uitdagingen mee: een snelle interne groei van medewerkers en materiaal. Plus het verder samenwerken met overheden en het vinden van nieuwe locaties. Ook moesten een aantal juridische stappen worden genomen. Na het energizing traject hebben medewerkers meer verantwoordelijkheid gekregen. Een herstructurering van het samenwerkingsmodel is ingezet. Binnen acht maanden zijn er drie locaties gevonden voor de bouw van nieuwe plantunits, vier andere zijn in planning. Een aantal juridische zaken is tot grote tevredenheid opgelost. (In samenwerking met ECOintention practitioner Monique Schep)