Regionaal brandweerkorps vindt zichzelf opnieuw uit

Regionaal brandweerkorps vindt zichzelf opnieuw uit

Energizing traject voor een regionaal brandweerkorps met 1.100 vrijwilligers, ruim 300 beroepsmedewerkers en een begrotingsvolume van circa 26 miljoen euro. Door de voorafgaande fusie van 23 korpsen naar één organisatie moest de organisatie zichzelf opnieuw uitvinden. Medewerkers zochten naar hun rol, positie en bevoegdheden. Lang niet iedereen zat op de gewenste plek. Er moest nog veel ontwikkeld worden, zowel met betrekking tot de inhoud, het proces als de onderlinge verhoudingen. Na het traject is de onderlinge samenwerking verbeterd, met name tussen de leidinggevenden en de verschillende managementlagen. Boventalligen kregen zonder problemen een passender plek binnen of buiten de organisatie. De uitgaven bleven binnen de toegekende begroting. Het meest opvallend was dat het Dekkingsplan in een goede sfeer tot stand kwam en met meerderheid van stemmen in het algemeen bestuur werd aangenomen. Bij twee eerdere pogingen liepen de gemoederen zo hoog op dat de poging voortijdig werd beëindigd.